Cum să îți controlezi poftele în timpul unei diete

A venit ziua în care decizi că o vei face…

În sfârșit vei pierde în greutate.

Ai găsit dieta potrivită pentru tine și încerci din răsputeri să te ții de ea.

Dar, pentru marea majoritate a oamenilor, acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut.

Și, deși voința fiecărei persoane este diferită, există anumite butoane care tind să declanșeze acele impulsuri de distrugere a dietei, cunoscute sub numele de poftă de mâncare. Vrei pizza aia, cartofii aceia, acel milkshake – chiar dacă știi că nu ar trebui să trișezi. În astfel de momente se întâmplă ca pofta să învingă voința și să cedezi. 

În acest articol vei găsi câteva strategii care te vor ajuta în acest sens și îți va arăta cum să oprești în cele din urmă poftele alimentare.

Cum să eviți senzația de foame în timp ce slăbești

Pare imposibil, nu?

Adică, nu este normal să simți foamea în orice dietă?

Deloc.

Dacă simți în permanență senzația de foame în timp ce ții dieta, atunci ceva nu este în regulă cu dieta ta.

Da, s-ar putea să fii puțin flămând din când în când, deoarece te afli într-un deficit caloric, dar nu ar trebui să te confrunți cu zgomotul stomacului, sentimentul care să te facă să mănânci tot ce găsești în frigider.

Dacă în majoritatea timpului te vei simți sătul sau cel puțin nu îți va mai fi foame, atunci vei descoperi că nici pofte nu vei mai avea.

Iată 4 sfaturi pentru a te face să te simți sătul, în timp ce vei consuma mai puține calorii și vei pierde în greutate în același timp.

1. Consumă suficiente calorii

Da, ai citit bine…

Trebuie să consumi un număr suficient de calorii atunci când urmezi o dietă de slăbit.

Dacă nu mănânci suficient, vei simți foamea. Mai mult, vei risca să pierzi prea multă masă musculară, ceea ce înseamnă că va trebui să lucrezi mult mai mult pentru a o repune după aceea.

Deci, câte calorii sunt suficiente?

În medie, o femeie poate consuma pana la 2000 de calorii pe zi pentru a-si menține greutatea, iar pentru a scăpa de 1 kilogram pe saptamana, ar trebui să se limiteze la 1500 de calorii pe zi. În cazul unui bărbat, media este de 2500 de calorii pentru menținere si de 2000 de calorii pentru slăbire.

Dacă îți este prea foame, crește-ți puțin consumul de calorii.

Dacă nu slăbești suficient pe săptămână, atunci scade pur și simplu numărul de calorii din dieta ta.

2. Mănâncă multe proteine

Obținerea unei cantități optime de proteine ​​în fiecare zi este necesară pentru menținerea și creșterea musculaturii, dar știai că, de asemenea, te va face să te simți mai plin pentru mai mult timp?

Da, s-a descoperit că proteinele îmbunătățesc foarte mult sațietatea, permițând să mănânci mai puține calorii fără a obține acele senzații de foame.

În plus, proteinele consumă mai multă energie pentru digerare și utilizare decât carbohidrații sau grăsimile. Aceasta înseamnă că corpul tău va arde de fapt calorii suplimentare doar pentru digerarea proteinelor.

3. Mănâncă mai multe fibre

Fibrele reglează tranzitul intestinal, normalizează nivelul glicemiei, scad nivelul colesterolului și al lipidelor din sânge și reduc riscul de boli cardiovasculare. În plus, o alimentație bogată în fibre te ajută să topești mai repede kilogramele în plus.

Când ții o dietă, poate fi mai dificil să obții o cantitate suficientă de fibre. Acest lucru se datorează faptului că atunci când limitezi carbohidrații, așa cum fac multe diete, limitezi și marea majoritate a surselor de hrană cu fibre. Aceasta include pâinea integrală, paste din grâu integral, legume și fasole.

Pe lângă alte aspecte de sănătate, fibrele te ajută să te simți sătul mai mult timp. Din acest motiv, este recomandat cu tărie să încerci să consumi cel puțin 25 de grame de fibre pe zi și, de preferință, mai multe, dacă este posibil.

Legumele verzi, cu frunze, sunt o sursă excelentă de fibre și nu vor adăuga prea multe calorii suplimentare în dieta ta. 

4. Bea multă apă

La fel ca proteinele și fibrele, apa te poate ajuta să te simți sătul.

Este recomandat să bei multă apă oricum, dintr-o mulțime de motive, dar dacă începi să te obișnuiești să consumi cantități abundente de apă pe parcursul zilei, vei observa că te vei simți plin în general.

O strategie excelentă este să bei un pahar sau două de apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Acest lucru te va determina să mănânci mai puțin, contribuind la instalarea mai rapidă a sațietății.

Adevărul este că dieta nu este ușoară. Și da, chiar și urmând sfaturile de mai sus, vei avea momente în care vei dori să mănânci ceva ce nu ar trebui și vei risca să păcălești dieta.

Dar, atunci când se va întâmpla acest lucru, trebuie să îți dai seama și de faptul că obiectivele tale sunt mai mari și mai importante decât această poftă trecătoare.

7 mituri despre slabit

Dacă cauți pe Google „cum să slăbești”, vei găsi aproximativ 376 de mii de rezultate. În timp ce multe dintre aceste pagini oferă sfaturi bune

7 surse de Omega 3

Acizii Omega 3 sunt foarte cautati zilele astea. De ce? Pentru ca cercetarile extinse indica faptul ca acesti acizi joaca un rol important in pastrarea